Улики към непознат древен интелигентен живот

July 12, 2020

От откритите вкаменелости до текущата 2020 година знаем, че първите хора с интелектуалния капацитет, който притежаваме в момента, са съществували преди 200 000 години. Някои оскъдни вкаменелости намекват за съществуването на хомо сапиенс преди 300 000 години. 

ЯДРЕНИЯТ РЕАКТОР

През 1972 година, френски завод внесъл уранова руда от Окло в Габон, Африка. След като получили рудата, специалистите в областта били изненадани при откритието, че всичката руда e била извлечена и преди това. Те наели учени по цял свят да проучат ситуацията и открили, че местоположението на източника е бил огромен ядрен реактор. Той е съществувал преди 1.8 милиарда години и е бил активен над 500 000 години. Носителят на нобелова награда Глен Сиборг смятал, че ядреният реактор не е бил природно явление, а по-скоро човешко дело. Причината да твърди това била, че са необходими много специфични условия, за да може уранът да реагира. Едно от условията било водата да бъде изключително чиста, много по-чиста от нормалното ѝ състояние. Материалът Уран-235 също е необходим, за да стане възможно ядреното делене. Инженери изявили мнението, че рудата в Окло не е притежавала достатъчно Уран-235 за да е могла реакцията да се случи по естествен начин. Според някои учени ядреният реактор все пак е бил създаден по естествен от природата начин, но не и с помощта на човешка намеса. Дебатът остава неразрешен.



КАМЪНИТЕ ИКА

През 1960г Хавиер Кабрера Дарке започнал да колекционира и популяризира камъни, намерени в Ика, Перу. По-късно те станали известни като "черните камъни от Ика". Произходът на камъните е неизсвестен. Това, което направило тези камъни толкова известни, били изображенията върху тях на хора, яздейки динозаври, както и на напреднала технология.



Последните две снимки показват хора гледащи с телескопи към небето и преминаващата комета в него, както и някакъв вид хирургична операция.

300-МИЛИОННИЯТ КАМЪК

Открит камък през 90-те години се превърнал в световна сензация. В него се намирал болт. Руски изследователи сметнали, че необичайният предмет е на 300 милиона години, довеждайки до използването му от много хора като доказателство за високотехнологична древна цивилизация, или дори работа на извънземни. Палеонтолозите обсъдили всички въпроси относно възрастта на камъка и достигнали до извода, че е на най-малко 15-20 милиона години, но ако трябвало да бъдат по-точни - 300-320 милиона години. Също така е било установено, че болтът е бил хванат в камъка преди той да се е втвърдил. С други думи, болтът е най-малко (ако не и повече) на възрастта на камъка, който датира много преди времето на динозаврите. Невъзможно е болтът да е бил хванат в камъка след като се е втвърдил, като резултат на експлозия например, тъй като структурата на камъка не е била нарушена по никакъв начин и болтът не е бил деформиран.



ДРЕВНА ЯДРЕНА ВОЙНА

Санскритският епос "Махабхарата", който играе основна роля в индийската култура и религия, разказва историята за 18-дневна война между 18 армии. В епоса се описва нещо, което днес бихме нарекли ядрена експлозия, която нанесла щети с невъобразими размери. През 1932г., Пат Клейтън, британски топограф и войник, прекарал 20 години в картографиране на пустините в Египет, открил парчета стъкла навсякъде из пустинните дюни на Голямото пясъчно море. Стъклото може да се образува единствено под минимална температура от 1800 градуса по целзий. Стъклените фрагменти покривали стотици километри. Изключително вероятно е пясъкът, превърнал се в стъкло на територията на древен Египет, да е бил продукт на стара ядрена война - война, която е превърнала Северна Африка и Арабия в пустиня.

(Образувано стъкло от Голямото пясъчно море)

Автор: Васил Стоянов
Powered by Blogger.